кипо прес

„Никога не съм допускал училищните занятия да пречат на образованието ми.“

Марк Твен

За издателството

КИПО ПРЕС

Издателство Кипо Прес се появи на бял свят през 2020-та година с идеята да предложи нещо ново на българския книжен пазар и по-специално в образователната литература за деца.

Започнахме с поредицата „Образователни приказки“, в която популярни автори обясняват научни факти на разбираем и интересен за децата език.

Колкото и нескромно да звучи, мисията на издателствао Кипо Прес е да възпитава умни и търсещи деца, които сами да изберат пътя на самоусъвършенстването, пред този на посредствеността, упорито налаган в съвременния свят.

Издателство Кипо Прес е отворено за сътрудничество с български автори, пишещи за деца, които споделят нашите критерии за ценностите, които трябва да изгражда чрез детската литература.

Книгите на издателство „Кипо Прес“ могат да бъдат поръчвани директно през този сайт или от офиса на издателство „Атеа“ на книжна борса Болид.

Нова книга

Ти си шампион

от Маркъс Рашфорд и Карл Анка

Маркъс Рашфорд MBE е известен в цял свят със своите умения както на футболното игрище, така и извън него – но преди да бъде футболист на Манчестър Юнайтед и Англия и много преди да започне вдъхновяващата си кампания за ограничаване на бедността сред децата, той е просто едно дете от Уитъншоу, Южен Манчестър.

Сега един от най-обичаните футболисти иска да ти покаже как да постигнеш мечтите си, чрез това позитивно и вдъхновяващо ръководство за живота.

Други образователни книги

Забавно & Полезно

БЛОГЪТ НА КИПО ПРЕС

Полезни статии за възпитание на деца

Три стъпки, с които наистина ще помагате на вашето дете в развитието му като футболист

Тук ще разберете за трите стъпки, които са наистина важни за родителите, за да подкрепят децата си, като същевременно контролират очакванията им и развитието им като футболисти. Стъпка 1 – Разберете какви амбиции има вашето дете във футбола. По-голямата част от родителите, са съгласни, че практикуването на футбол е полезно за физическото, емоционалното и социалното…

Защо децата не обичат да четат и какво трябва да правят родителите?

4 причини, поради които детето може да не обича да чете Тип темперамент Четенето може да бъде повлияно от скоростта на възприемане на информацията от детето. Спокойните деца (флегматици) учат по -лесно от холериците. Но, от друга страна, те се нуждаят от малко повече време, за да усвоят материала. А хиперактивните деца по -бързо улавят…

10 ползи от играта на шах за развитието на детето.

Най-важното в мисията ни на родители е да се опитаме да разберем кое ще е най-доброто за нашите деца. Шахът е честна игра. В нея участват вашето дете, дъската и друго дете. При нея няма физически контакт, а само битка на умовете. Ако все пак мислите, че шахът за деца е твърде труден, вижте предимствата…

Как детето да научи наизуст стихотворение за 5 минути! Мнемонични таблици.

Знаете ли, че има много ефективна техника за развитие на паметта и речта при децата, която им помага бързо и лесно да запомнят стихове и да преразказват текстове? Нарича се мнемотехника. Някои от вас може би вече са го опитали, но ние ще разгледаме конкретни примери за мнемонични таблици, които можете да ги използвате веднага.…

8 прости съвета как да отгледате независимо дете!

  Независимото дете е това дете, което само прави това, което е по силите му. Например, на възраст от 4-5 години, може да мие лицето си, мие зъбите си, взема душ, почиства след себе си след хранене, облича се и се съблича, сгъва дрехите си и помага на родителите си из къщата. ⠀ И за…

10 основни правила за възпитание на тийнейджъри

Когато детето стане тийнейджър, обичайните правила за възпитание престават да действат, а родителите се оказват в задънена улица. Прилагат се всякакви неефективни методи, които само допълнително отчуждават децата от техните родители. Нели Литвак, професор по математика в холандския университет в Твенте, майка на две деца и автор на бестселъра „Нашите добри тийнейджъри“ споделя правилата, които…

Другите за нас

Мнения за нашите книги

Наистина полезна книга

Купих „Приказки за математиката“ на 8-годишния ми внук, който никак не обичаше този предмет в училище. Мисля, че книгата му помогна да промени нагласите си към математиката. Поздравления за автора – Яков Перелман и за издателство Кипо Прес, че популяризира книгите му.

приказки за животни

Чудесни илюстрации

Купих книгата на Марина Дружинина „Приказки за животни“ най-вече заради чудесните илюстрации. 6-годишната ми дъщеря харесва богато илюстровани книги. Приказките са наистина забавни и разкриват интересни факти за животните, някои от които и самата аз не знаех.

Вижте селекцията ни от образователни книги за деца

от най-добрите български издателства

ОЧАКВАЙТЕ

нови заглавия от Кипо Прес